Bezig met oprichten bv?

Oprichten BV is iets wat niet moeilijk hoeft te zijn. Wel moet u goed weten waar u aan begint en welke stappen u moet ondernemen om het oprichten bv goed te laten verlopen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten Bv’s, waarbij de doelstelling overal anders is.

De soorten Bv’s

Er zijn veel verschillende soorten Bv’s, het verschil zit hem vooral in de doelstelling van alle soorten Bv’s.

Een holding bv is een bv waarin je alle waardevolle zaken als aandelen en software kunt bewaren. Hierdoor zijn ze afgeschermd van faillissement.

Het management bv is om bestuurswerkzaamheden te verrichten. Het bestuur van een bv kan worden gevormd door een of meerdere rechtspersonen.

Het Spaar BV is een bv met als doelstelling: het onderbrengen van vermogen. Mensen met spaargeld doen dit vaak omdat het spaargeld in Nederland fictief belast is.

Dan heb je ook nog een reguliere bv, dit wordt ook wel een werkmaatschappij genoemd. Hier voer je alle activiteiten in uit.

De IPV BV is een normale bv, maar heeft een ander specifiek doel, namelijk het houden van intellectuele eigendomsrechten, dit heeft nut als u een risicovolle dagelijkse operatie hebt en deze wilt scheiden van waardevolle software.

De stappen tot het oprichten van een bv

Oprichten BV zijn een aantal stappen voor nodig. Hieronder volgt een kort stappenplan:

Stap 1: Maak een persoonlijk account aan en u vult uw gegevens in.

Stap 2: Na het invullen van uw gegevens genereert de software gelijk een volmacht en een Personal Data Card(PDC). Met deze volmacht, PDC en paspoort ga je direct naar de notaris voor een legalisatie.

Stap 3: Vervolgens ontvangt u via de post een oprichtingsakte en het aandeelhoudersregister. Hiermee kunt u gelijk uw zakelijke bankrekening openen.

Het proces van oprichten bv kost gemiddeld 3 werkdagen en kost rond de €245.